Aika on kulunut täällä Shanghaissa todella nopeasti. Paljon on tullut nähtyä ja koettua vaikka aika paljon aikaa tuleekin vietettyä pelkästään kampusalueella. Täältä löytyy, jos jonkinlaista tutkailtavaa ja mielenkiintoista nähtävää aina kerta toisensa jälkeen. Kotiin ei vielä sen kummempi ikävä ole, vaikka kelitkin ovat täälläpäin jo huonontuneet huomattavasti alkusyksyn helteistä. Erilainen ilmapiiri ja mukava ympäristö kompensoi huonoja kelejä loistavasti. Huono sää ei siis lannista mieltä samalla tavalla kuin kotimaassa. Ainoa asia mitä tällä hetkellä kaipaan on kotimainen ruoka. Kiinalaisten eväät alkavat tulla todenteolla korvista ulos. Mitään normaalia kotiruokaa täältä on hankala löytää ja kaupasta löytyvät ruoka-aineksetkin poikkeavat sen verran kotimaisista, että on vaikeuksia taikoa samanlaisia ruokia kuin Suomessa.

Pieni pelastus eväiden suhteen onneksi kuitenkin on, kiitos rakkaalle länsinaapurillemme. Ikealla on Shanghaissa useampi myymälä, jossa on tavalliseen tapaan ravintola, josta saa lihapullia, graavilohta ja muita skandinaavisia herkkuja. Ikeasta löytyy myös pieni elintarvikeosasto, josta saa mukaan ostettua näkkileipää, puollukkahilloa ja näin kohta Joulun kohta ollessa ovella, jopa glökiä!

Shanghain alueella on useampia huvipuistoja. Yksi niistä sijaitsee lähellä keskustaa, jossa päätimme eräs aurinkoinen päivä vierailla. Alue ei aivan vastannut Särkänniemen tai Linnanmäen alueita, mutta tarvittavat kieputtimet löyty pään ja mahan sekoittamiseen. Itse en edes Suomessa kamalan mielellään näissä kieputtimissa käy, joten hieman kuumotti istua Kiinalaisten ylläpitämissä ja huoltamissa laitteissa. Ei todellakaan mikään mukava kokemus, vaikka kuinka ovat länsimaalaisia laitteita.

Huvipuiston vetonaula oli aika hurja kieputin

Sciene and technology museum on Kiinalaisten vastine Suomalaisten Heurekalle. Täällä on siis kaikkea mahdollista tieteen ja teknologian eri aloilta saman katon alla. Lipun hinta oli noin 7€, joka oli varsin huokea, koska itse museo oli todella kattava. Yli kolmen tunnin seikkailun jälkeen parhaina osastoina mieleen jäivät robotti ja avaruusteknologian osastot. Myöskin kokeellisen fysiikan osasto oli erittäin mielenkiintoinen, jossa pääsi itse kokeilemaan mitä erilaisempia fysiikalisia ilmiöitä.

Tämän jännittävämpää kertomista täältä ei ole, koska elämän pääpiste on täällä kampusalueella ja täällä ei mielenkiintoisia asioita juurikaan tapahdu. Ensi kuun alussa on siis Kiinan osuus tästä reissusta ohitse ja suuntaan 10.12 Vietnamiin. Sieltä löytyy varmasti paljon kerrottavaa ja lupaan lisäillä kuviakin hieman reilummissa määrin.