Eläminen kampusalueella ei juurikaan poikkea suomalaisesta arjesta. Onhan kaikki toki erilaista, hyvinkin erilaista, mutta elämän rytmin on muuten hyvinkin samanlaista kuin kotimaassa. Ruokaa ei tule laitettua aivan yhtä ahkerasti. Ensimäiset reenitkin on tullut reenailtua koulun kampuksen kentällä, jossa on varsin hyvät mahdollisuudet harrastaa. Salikortit hommattiin poikien kanssa tänään. 3kk sopimukselle tuli hintaa 600RMB, joka on varsin edullinen,  koska paikka vastaa tasoltaan suomalaisia ”muotisaleja”.

Kuva kampukselta

Kuva kämpän käytävältä

Käytiin eilen ensimäistä kertaa radattamassa kunnolla koko porukalla. Kohteena oli Phebe niminen yökerho, joka oli ainakin Jyväskylän baareihin verrattuna upea mesta. Sisään maksoi 100RMB, eli reippaat 10€. Hintaan sisältyi ranneke jolla sai tankata itseensä erilaisia tärpättejä niin paljon, kun nuppi sieti. Varsin petollista puuhaa siis ja siitä on myös todisteena muutama julkaisukelvoton valokuva. Valokuvista tulee mieleen lähinnä Hangover 1 ja 2 elokuvat. On tietyt epäilykset, että osa viinoista oli vesitettyjä ja hyvä niin, muuten homma olisi saattanut karata vielä rumemmin hanskasta.

Tutustuin toista kertaa elämäni aikana kiinalaiseen parturiliikeeseen. Kukaan ei yllättäen puhunut englantia sanaakaan. Elekieltä käyttämällä sain esitettyä, että mitä on toivelistalla tukkani suhteen. Homma aloitettiin sillä, että ensin tuli puolen tunnin pesu yhdistettynä päähierontaan. Tämän jälkeen parturi aloitti hommansa ja kyseli, kuin mantraa hokien ”okay?” ”okay?” ”okay?”. Kaikki sujui vallan mainiosti ja kaveri teki varsin loistavaa jälkeä. Koko lysti kustansi 40RMB, eli ei mikään hinnan kirous.

Paikallinen ruokakin on tehnyt tehtävänsä koko porukalle ja  peräpäät ovat paukkuneet vuorotellen kuin partiolaisten leirinuotiot. Ei onneksi mitään sen vakavempaa mahatautia kenelläkään ja kaikki johtuu luultavasti paikalliseen bakteerikantaan totuttautumisesta.

Ruoka on täällä edullista ravintoloissa ja ruokakaupoissa. Ravintoloissa ruoka kustantaa 3-6e juomien kanssa. Supermarketeista saa halvalla evästä ja sitä on myös yhteisessä keittiössä helppo valmistaa. Kampuksen viereinen pieni take away ravintola on muodustunut kaikkien yhteiseksi suosikiksi. Mestan nimi on Chiki the happy chicken, josta saa reilulla eurolla uppopaistettua kanan rintafilettä ison pussillisen. Aivan listomesta. Joitain esimerkkejä paikallisista hinnoista.

n. 400g kanan rintafilettä  n. 1€

3 isoa sipulia valmiiksi kuorittuna paketissa n 0,3€

n. 200g paikallisia hyviä sieniä 0,3€

0,6l iso olut ravintolassa 1-2€ ja kaupassa 0,4-0,8€

tölkki limpparia kaupassa 0,2-0,3€

vesipullo 0,1-0,3€